Wij zijn het Ichthus

Organisatie

Het Ichthus College is een brede middelbare school voor vmbo-tl, havo en vwo (atheneum /gymnasium). Onze school telt circa 2.000 leerlingen. Zij krijgen les op één locatie. Groot? Dat valt enorm mee. Want we hebben het zo georganiseerd, dat de school tóch kleinschalig aanvoelt. Dat zie je terug in de manier waarop het gebouw is ingedeeld. Elke afdeling heeft zoveel mogelijk een eigen plek en uitstraling. Zodat jij je veilig en prettig voelt én gezien weet.

Eigen afdeling

Elke studierichting (vmbo-tl, havo en vwo) is een school op zich met een eigen directeur en ouderpanel. Dat is lekker overzichtelijk. Daardoor kennen we onze leerlingen en hun ouders goed. Bovendien sluit ons onderwijs zo goed mogelijk aan bij jouw unieke talenten en mogelijkheden. Je voelt je gezien én serieus genomen.

Goede doorstroming

Grote kans dat je er nog niet aan denkt, maar misschien wil je na het vmbo-tl doorstromen naar de havo. Of van havo naar vwo. Ons advies: praat erover met je ouders, mentor of decaan. Zij helpen je graag verder. Wil je inderdaad doorstromen? Dan zorgen we voor een zo vloeiend mogelijke overgang. Toch liever gelijk naar mbo, hbo of universiteit? Ook dan zorgen we voor een ‘zachte’ overgang.

Kwaliteit en vernieuwing van onderwijs

Nóg een voordeel van drie zelfstandige afdelingen vmbo-tl, havo en vwo: elke afdeling denkt zelfstandig na over de kwaliteit van het onderwijs en over onderwijsvernieuwing. Dit gebeurt in samenwerking met de overkoepelende directeur Onderwijs van het Ichthus College. Zo kunnen we snel inspelen op veranderingen om ons heen. Een goed voorbeeld daarvan is internationaal leren.