Onderwijs

Praktijkgericht programma


Vanaf 2022 mogen wij als één van de weinige scholen in Nederland een praktijkgericht examenvak aanbieden. Het pgp-havo. Dit vak kan vrij gekozen worden door alle leerlingen. Er zijn twee richtingen. Het pgp-maatschappij (pgp-m) en het pgp-technologie (pgp-t). Beide pgp’s bestaan uit praktische en realistische opdrachten die in of buiten de school worden uitgevoerd. Praktisch en realistisch betekent dat er betrokkenheid is van buiten de school (bedrijfsleven, instellingen, overheden, vervolgonderwijs). De leerlingen zijn actief en in de praktijk bezig. We hebben hiermee ruime ervaring opgedaan met onze trajectklassen Business, Culture en Science. Het pgp is een verdere ontwikkeling van deze drie trajectklassen. Daarom bieden wij binnen de twee richtingen van het pgp, drie varianten aan: media&cultuur, ondernemen en science.  

Pgp-m media&cultuur
Wil je graag meer ontdekken en jezelf ontwikkelen? Kies dan voor pgp-m media&cultuur. Samen met andere gedreven leerlingen ga je aan de slag met vraagstukken op het gebied van kunst en cultuur, communicatie en design, en maatschappij.

Pgp-m ondernemen
Wil je later graag het bedrijfsleven in of misschien zelf ondernemer worden? Kies dan voor pgp-m ondernemen. Je ontwikkelt ondernemersvaardigheden en leert meer over marketing en boekhouden. Je leert hoe bedrijven functioneren en hoe je een ondernemersplan schrijft. Kortom: je krijgt de kans een kijkje te nemen in de keuken van een (commerciële) organisatie.

Pgp-t science
Volg je op de havo vanaf klas 4 de richting natuur en gezondheid of natuur en techniek? Informeer dan naar pgp-t science. Je gaat aan de slag met allerlei science-vraagstukken: van medisch tot technisch. Er is ook aandacht voor vaardigheden, zoals voor werken in het laboratorium.