Praktische informatie

Facilitair

Duurzaamheid

We besteden op allerlei manieren aandacht aan het milieu. Met voorzieningen, in lessen en met deelname aan bijzondere initiatieven.

Als mensen en als christenen hebben wij de opdracht om zuinig te zijn op Gods schepping. Op school besteden we op diverse aandacht aan het milieu. Vanuit het inkoopbeleid besteden we ook aandacht aan dit onderwerp en zie je dit terug in selectie- en gunningscriteria bij aanbestedingen. Een voorbeeld is dat de in te zetten bussen bij excursies en buitenland reizen, rijden op de schone Euro 6 motoren.

Via Verus kopen wij collectief groen gas en groene stroom in. Deze energie komt uit onuitputtelijke bronnen (wind en zon). Daarmee dragen we ons steentje bij aan het tegengaan van de vervuilende CO2-uitstoot. De groencertificaten tonen aan dat de stroom die wij verbruiken ook echt afkomstig is van alternatieve bronnen.

Laadpaal voor elektrische fietsen

Kom je met de elektrische fiets naar school? Dan ben je niet de enige. Steeds meer leerlingen kiezen voor een e-bike. Maar dan moet je de batterij wel kunnen opladen. Dat kan! Op school is voor leerlingen en medewerkers een E-bike oplaadpunt gerealiseerd in gebouw B.

Schoolcatering: verantwoord en gezond

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen verantwoord en gezond eten. In de kantine verkopen we verschillende soorten gezonde broodjes, zuivel en fruit. Ook verkopen we snacks. Het gaat om een gezonde balans tussen gezond en lekker. Je vindt in ons kantine geen gefrituurde producten.

Doelstellingen voor de cateraar

We hebben ons assortiment zorgvuldig samengesteld in samenwerking met schoolcateraar Zo-Vital. In het kader van de Gezonde School heeft onze cateraar een aantal doelstellingen gekregen waaraan hij zich moet houden. We stellen eisen op het gebied van:
het assortiment (gezonde en verantwoorde voeding);

  • prijs;
  • duurzaamheid;
  • voorlichting over gezonde voeding;
  • aanbod voor onder anderen mensen met diabetes;
  • schoonmaak.

De cateringbalie (in aula A) is op lesdagen dagelijks open tussen 10.00 en 14.00 uur. Er werken twee mensen van Zo-Vital.

Vragen of opmerkingen over de catering? Neem dan contact op met Hoofd Bedrijfsvoering de heer Bart Adema.