Onderwijs

22
maart

Matthäus Passion

Unieke deelname van het Ichthus College aan de uitvoering van de Matthäus Passion!

Op 18 april 2019 voert de Christelijke Oratorium Vereniging (COV Veenendaal) de Matthäus Passion van J.S. Bach uit. Sinds 2011 staat de Matthäus Passion om het jaar op het programma. En terecht, de Matthäus Passion is één van de meesterwerken uit de muziekgeschiedenis en vertelt ons op een indrukwekkende wijze het lijdensevangelie. De solisten en het koor vertolken hierin de partijen die betrokken zijn bij dit verhaal over lijden, schuld, macht, oordeel en liefde.

Voor het eerst werken dit jaar bij de uitvoering ongeveer 400 brugklasleerlingen van het Ichthus College mee. Vol enthousiasme zijn de muziekdocenten hiermee aan de slag gegaan en besteden in de muzieklessen volop aandacht aan de Matthäus Passion.

Natuurlijk ontbreken bij deze uitvoering ook de gerenommeerde solisten en het orkest niet.  Het belooft een indrukwekkend en speciaal concert te worden waarbij voor de luisteraar veel te beleven en te ontdekken zal zijn. Het geheel staat onder leiding van Hans Lamers die er ook dit jaar weer alles aan heeft gedaan om samen met het koor nog dieper in het wezen van de Matthäus Passion te duiken en het niveau van de vorige uitvoeringen te overtreffen.

De uitvoering is op 18 april in de Basiliek. Aanvang 19.30 uur.